Katharina Blums förlorade heder Heinrich Böll

ISBN:

Published:

Hardcover

182 pages


Description

Katharina Blums förlorade heder  by  Heinrich Böll

Katharina Blums förlorade heder by Heinrich Böll
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 182 pages | ISBN: | 5.62 Mb

När karnevalsveckan börjar går den 27-åriga Katharina Blum på en vänninas maskerad, dansar och förälskar sig i en man. Efter fyra dagar på söndagseftermiddagen ringer hon på dörrklockan hemma hos kriminalkommisarie Walter Moeding och berättar att honMoreNär karnevalsveckan börjar går den 27-åriga Katharina Blum på en vänninas maskerad, dansar och förälskar sig i en man. Efter fyra dagar på söndagseftermiddagen ringer hon på dörrklockan hemma hos kriminalkommisarie Walter Moeding och berättar att hon tidigare på dagen, klockan 12.15, i sin egen lägenhet skjutit ihjäl journalisten Warner Tötges.Katharina Blums far som var bergsarbetare dog när hon var sex år.

Modern tog då som städerska själv hand om de två barnen. Katharina Blum blev sedan hembiträde, servitris och kokerska. Senare öppnar hon egen hushållsfirma och tar hand om den kända advokatfamiljen Blornas hem och när det finns tid också paret Hiepertz och krögaren Klofts evenemang.Den man som Katharina Blum förälskar sig i på festen, Ludwig Götten, är efterlyst för bankrån och polisen är på jakt efter honom och hans medkumpaner.

Därför kallas Katharina Blum Blum till förhör. Där kränks hon och polisen läcker till tabloidpressen. På löpsedlarna runt om i Tysklan dagen efter står det: Rånarbruden Katharina Blum vägrar vittna om herrbesök.Heinrich Böll har i vrede skrivet en pamflett och med ironin som vapen berättar han om de kränkningar som Katharina Blum utsätts för av polisen, pressen och det politiska etablissemanget.

Boken har en viktig undertitel: Hur våld kan uppstå och vart det kan leda.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Katharina Blums förlorade heder":


coleccionandoprincipios.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us