Nekronomikon H.P. Lovecraft

ISBN:

Published:

Hardcover

608 pages


Description

Nekronomikon  by  H.P. Lovecraft

Nekronomikon by H.P. Lovecraft
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 608 pages | ISBN: | 7.38 Mb

Nakon ove knjige neće vam biti potrebno nijedno ranije izdanje Lavkrafta na srpskom (izuzev romana, naravno). Stavite je uz svoje uzglavlje, i vraćajte joj se često u dubokim noćnim časovima. Lavkraft je zahvalan za stalno novo čitanje iMoreNakon ove knjige neće vam biti potrebno nijedno ranije izdanje Lavkrafta na srpskom (izuzev romana, naravno).

Stavite je uz svoje uzglavlje, i vraćajte joj se često u dubokim noćnim časovima. Lavkraft je zahvalan za stalno novo čitanje i istraživanje, jer njegova egzistencijalna, metafizička, kosmička strava – nažalost ili na sreću – nije prolaznog karaktera. Ona se uvlači duboko pod kožu i rezonira sa najdubljim arhetipovima našeg kolektivnog nesvesnog.

Svetlost dana ne raspršuje njegove mrakove, jer ono što Lavkraft otkriva ne može više biti sakriveno. On se ne bavi noćnim baucima niti prevaziđenim plodovima sujeverja, već pretnjama samoj srži našeg bića koja je na sunčevoj svetlosti samo još krhkija. Lavkraft ne donosi katarzu niti utehu, i zato je užitak u njegovim pričama osoben. On donosi jednu osećajnost koja vam ne povlađuje, ne pokušava da vas ohrabri. Ali baš zbog toga, njegovo suočenje sa spoljašnjim i unutrašnjim mrakovima može poslužiti kao uzor i alternativni ključ za poimanje vašeg sopstvenog sveta. Vraćajte mu se često...Izbor najboljih horor priča H.

F. Lavkrafta, koji obuhvata:NiarlatotepDagonHramČudna visoka kuća u izmagliciFestivalGoničHerbert Vest - reanimatorS one stranePikmenov ModelMuzika Erika ZanaIspod PiramidaPacovi u ZidovimaUkleta kućaSnovi u veštičjoj kućiDanički užasU zidinama EriksaBoja izvan ovog svemiraSenka nad InsmutomZov KtuluaEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Nekronomikon":


coleccionandoprincipios.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us